Sötétítő függönyök

Függöny, mely sötétít és dekorál

A sötétítő függöny elsődleges feladata az árnyékolás...

…akár a fény teljes kizárásával, ám dekoráló szereppel is bír, hiszen nagyban befolyásolja a helyiség hangulatát.

A sötétítő függöny anyagának kiválasztásánál törekedjünk, hogy a fényáteresztővel tökéletes harmóniát alkosson, azonban az ideális textil megtalálásához figyelembe kell vennünk otthonunk stílusát és a kérdéses enteriőr színvilágát (kárpitanyagok, tapéta, szőnyeg).

A tökéletes fénykizáráshoz az ún. black-out anyagot használjuk, mely szövési technikájának köszönhetően 100%-osan kizárja a nappali fényt.

 

De lehetőségünk van arra is, hogy black-outtal béleljük kia mintás, dekoratív függönyanyagot, így biztosíthatjuk a tökéletes árnyékolást, és a kivételes esztétikai élményről sem kell lemondanunk.

A sötétítő függöny anyaga

Ma már a lakástextil gyártók az anyagtípusok és minták széles választékát kínálják a sötétítő függönyökhöz is. A sötétítő függöny és a többi lakástextil anyagának, mintájának kiválasztását érdemes együtt kezelnünk: amennyiben mintás sötétítőben gondolkodunk, érdemes egyszínű vagy kevésbé mintás fényáteresztőt választanunk és fordítva. Sötétítő függönyhöz válogathatunk a fényesebb anyagok, selymek és taftok széles választékából, ám számtalan lehetőség kínálkozik a matt textilek, festett pamutok és lenek használatára is. A modern technikai eljárással készült anyagok (lézervágott, fóliázott és gumírozott textilek) egyedivé varázsolják szobáinkat.

Speciális sötétítő függönyanyagok

A blackout-on kívül további speciális, „intelligens” textilek állnak rendelkezésünkre, melyekből csodálatos sötétítő függöny készíthető: a lángmentes textilek garantálják, hogy tűz esetén a függöny nem gyullad ki, illetve nem bocsát ki mérgező füstöt és gázokat magából. Az ún. akusztik anyagokkal, melyek lefogják a külső zajokat, illetve további bioaktív anyagokkal életünket biztonságosabbá és élhetőbbé tehetjük.