Reluxa, szalagfüggöny, spagetti szalagfüggöny

Reluxa

Alumínium reluxa az az árnyékoló, amely szinte mindenhova felszerelhető, és akár térelválasztóként is funkcionálhat. Egyszerű kezelhetőségével gyerekek, idősek is könnyedén használhatják. A reluxa lamelláinak fordításával, félig felhúzásával bármilyen irányban terelhető a napfény.

A reluxa alumínium változatában nagyon fontos szerepet játszik az ára, bátran kimondható, hogy nincs olcsóbb árnyékoló. Irodákban, irodaházakban is kedvelt árnyékoló. Az árnyékolástechnika a reluxát is felfejlesztette napjaink igényszintjéhez. Perforált lamellákkal, színharmonizált kivitelezéssel a reluxa minden alkatrésze azonos színben beleolvadhat otthonunk színvilágába.

Szalagfüggöny

A szalagfüggöny a ’90-es évektől kezdte meg töretlen hódítását hazánkban. Napjainkban az irodaházakban, irodákban szinte mindenhol szalagfüggöny az elsődleges árnyékolástechnikai megoldás. A szalagfüggöny lakásban történő alkalmazásától eleinte idegenkedtek a megrendelők, de fejlődött az árnyékolástechnika és nem csak a szövetek lettek minőségben igényesebbek, hanem az árak is megfizethetővé váltak.

 

A szalagfüggöny kezelő hossza lehet a szövetnél rövidebb, de a szövetnél akár háromszor hosszabb is. Ez utóbbi rendkívül kreatív megoldás, galériák, speciális térelválasztások esetén mechanikus megoldás mely nem feláras.

 

A szalagfüggöny szinte bárhová felszerelhető. Rendkívül könnyen kezelhető. Szalagfüggöny lapok 180 fokos állíthatóságával az egyik legkreatívabb árnyékoló. A fényzáró szövetből készítve szinte teljes sötétítés érhető el.

Spagetti szalagfüggöny

A holland Coulisse cég újdonsága a Spagetti szalagfüggöny. E szalagfüggöny típusnál a lamellák egyedülálló módon 3 mm-es csíkokból állnak, vonzó megjelenést biztosítva a helyiségnek akár lakásban, akár irodában alkalmazzuk azokat.

 

A lamellák fő alkotóeleme polyether sulphone amely hosszú élettartamot és kiváló színtartást biztosít a szalagfüggönynek.

 

A divatos színekben (27 szín) rendelkezésre álló Spagetti szalagfüggöny anyagok 89 mm széles lamellákkal rendelhetők, maximális magasságuk 300 cm lehet.

 

A szalagfüggöny működtetési módja és szerelvényei a hagyományos Tecnolight Blue Line szalagfüggönnyel megegyeznek. A 45 x 30 mm-es, fehérre szinterezett alumíniumprofil karnisban (más néven fejsínben) található a működtető szerkezet, amely biztosítja a lamellák függőleges tengely körüli forgatását, illetve elhúzását.

A szalagfüggöny karnisának magassága mindösssze 3 cm (beépítéséhez azonban minimum 4,5 cm hely szükséges), ajánlott legnagyobb szélessége 400 cm.
A szalagfüggöny működtető szerkezete két részből áll: a lamellák állásszögének változtatására a fehér gyöngylánc, míg azok elhúzására egy nehezékkel ellátott zsinór szolgál. A szalagfüggönyhöz színes kezelők (zsinór és gyöngylánc) is rendelhetők.
Alapárunkban a szalagfüggöny mennyezeti klipszes rögzítésének ára szerepel, konzolos telepítés esetén a tartókonzolok számát a karnis hossza határozza meg.