Gyerekfüggönyök

A boldog gyermekszoba titka

Gyerekfüggönyök széles választéka teszi lehetővé, hogy megteremtse a tökéletes gyermekszobát, melynek csodás emlékét gyermeke egy életen át megőrzi. Ezért a gyerekfüggöny kiválasztásánál természetesen nem csak az élénk szín- és mintavilágra kell törekednünk, hanem praktikus szempontokat is figyelembe kell vennünk, hiszen a sötétítő függöny segíti elő, hogy gyermekünk nyugodtan aludhasson még a nyári napsütéses délutánokon is. A gyerekfüggönyök sötétítőjeként válasszunk balck-out anyagot (100%-os sötétítést biztosít) vagy béleljük a gyermekmintás pamutanyagokat.

A gyerekfüggönyök mintavilága

A különleges gyerekfüggönyök a sötétítésen túlmenően a gyermekszoba vidám, boldog környezetének kialakításához járulnak hozzá, ennek eléréséhez ma már a gyerekmintás anyagok széles kínálatából válogathatunk. A virágos, autós, állatfigurás, pöttyös, csíkos textileken kívül még számtalan mintával találkozhatunk, melyekből tökéletes függönyt varrathatunk gyermekünk szobájába. A minta kiválasztásánál gyermekünk életkorát és nemét kell első sorban figyelembe vennünk, de érdemes a jövőre is gondolnunk és olyan függönyt választanunk, mely idősebb korban is megfelelő lehet (pl.: élénk színekben pompázó csíkos függöny anyagok).

A gyerekfüggönyök színvilága

A gyerekfüggönyökre általában jellemzőek az élénk színek (lányos rózsaszín és lila, a fiús kék és vidám piros), ugyanakkor vigyázzunk arra, hogy ne kerüljön túl sok szín a szobába. Ha például mintás tapétát szeretnénk, legyen a függöny színe kissé visszafogottabb, ha viszont a bútorok és a tapéták színvilága nem olyan domináns, válogassunk bátran a csodálatos gyerekfüggönyök színpompás változatai közül.